Notícies

Campionat de França F4 FFSA Frank Porté Ruiz: pole i podi a Ledenon

15/5/2024

Campionat de França F4 FFSA Frank Porté Ruiz: pole  i podi a Ledenon

El pilot andorrà Frank Porté Ruiz va pujar el cap de setmana passat a la part més alta del podi a Ledenon, després de disputar la segona cursa de la segona cita del Campionat francès de F4.

La segona prova del Campionat de França de F4 de la Fédération Française du Sport Automobile (FFSA) va començar divendres amb un clima estiuenc al circuit de Ledenon durant la sessió d’entrenaments lliures. Durant la free practice Porté va acabar en la segona posició, només a 0,2 dècimes del pilot que va ocupar el primer lloc. El duel va continuar en una sessió de qualy animada, amb pneumàtics nous, entre els vint-i-cinc pilots que disputen el prestigiós campionat.

El pilot andorrà va lliutar en la sessió de qualy i va aconseguir acabar en la desena posició, de manera que a la segona carrera, després d’aplicar el sistema de graella invertida, va acabar ocupant la pole.

Una cursa èpica que acaba amb una victòria!

Durant la primera cursa, disputada dissabte, l’estratègia de Porté va ser més aviat conservadora, amb l’objectiu d’intentar guanyar posicions. Així, va baixar a la vuitena posició en finalitzar la carrera. A la segona cursa, Porté es va situar a la pole position, i durant la carrera va ocupar el lideratge des del començament fins al final, de manera que no va deixar escapar l’oportunitat d’aconseguir la primera victòria al volant del monoplaça.

Porté comenta: «Amb l’equip, vam prendre bones decisions per a assegurar la cursa. Estava molt concentrat, focalitzat en la carrera, i el cotxe va respondre molt bé. Tot i la pressió del pilot que tenia darrere, no vaig dubtar en cap moment a defensar la meva posició. Estem molt contents, són molts mesos treballant, aprenent, fent molts sacrificis i pensem que estem a punt de començar a veure resultats».

Abandó l’últim dia

Durant la tercera cursa, disputada diumenge, tot i el duel intens a les primeres posicions, Porté va patir un problema mecànic. Després que l’equip d’enginyers valorés la situació, van decidir abandonar quan faltaven dues voltes per al final.

Cinc curses i cinc guanyadors diferents. El suspens del Campionat francès de F4 de la FFSA 2024 continua. Amb quatre podis, incloent-hi una victòria en cinc curses, el japonès Taito Kato és el nou líder del Campionat, amb 83 punts, per davant del belga Yani Stevenheydens (74 punts) i del francès Jules Caranta (73 punts). Aquestes diferències tan petites són un bon auguri per a la resta del Campionat i per als pilots.